Du skal bruge:
- 0,5 dl olivenolie
- 1 stort løg halveret og skåret i tynde strimler
- 3 -4 fed hvidløg grofthakket
- Stokken fra 1 broccoli skåret i tynde strimler
- 1 gulerod i tern
- 1-2 buketter blomkål grofthakket
- 1 bundt bladselleri skåret i tynde skiver
- 4 cherry tomater
- 1 stor spsk grøntsagsboullion u/gær (fx Rapunzel eller Herbamare)
- 1-2 spsk tomatpuré
- 1 tsk karry
- 1/2 tsk spidskommen
- 1 drys kanel
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 spsk citronsaft
- 20-30 g ris-nudler/ris-pasta lavet på ris (brækkes i 3 cm lange stykker)
- Smag til med peber og himalayasalt
Sådan gør du:
- Varm olivenolien i en gryde (middel varme)
- Kom kanel, karry, spidskommen i gryden
- Put løg og hvidløg i og blancér
- Kom alle de andre grøntsager i, og vend det rundt (blancér i ca 4 minutter)
- Hæld vand på, til grøntsagerne er næsten dækket
- Tilsæt grøntsagsboullion, tomatpuré, æblecidereddike og citronsaft
- Lad simre i 30 minutter
- Tilsæt ris-nudler/ris-pasta og lad det simre med i ca 5 minutter
- Smag til med peber og himalayasalt
- Pyntes med bredbladdet persille
Udover at det smager fantastisk, så indeholder det gode næringsstoffer, som er sunde og gavnlige for kroppen!
Bon appetit.